Begin met het regelexamen

STAP-1: Regelexamen

Geef je eerst op voor het schriftelijke regelexamen. Het inschrijven en het studeren kun je allemaal online regelen. Voor het examen zelf moet je even langskomen op één van onze 6 examenlocaties.

De regels bestuderen doe je heel eenvoudig via onze website. Daar vind je een korte en een uitgebreide samenvatting van alle regels. Tevens kun je daar ook de oefenexamens maken zodat je je goed kunt voorbereiden.

Tijdens de 'regelcursus' ontvang je ook nog een korte uitleg over de belangrijkste regels en een uitleg van het stablefordsysteem. Er wordt je duidelijk uitgelegd welke stappen je na het examen dient te nemen. Voor deze uitleg kun je ook onderstaande artikelen even doornemen.

Een ronde over 9-holes lopen

STAP-2: Loop de ronde voor de handicap

Zodra je het examen hebt behaald kun je de ronde voor de handicap gaan lopen. Het dient een ronde over 9 of 18 holes te zijn, waarbij samen met een marker loopt die in het bezit is van een handicappas. Heb je geen marker, dan kun je er voor kiezen om één van onze praktijkdagen te boeken. Dan wordt alles door ons voor je geregeld.

Je dient over 9 holes minimaal 18 stablefordpunten te hebben behaald, uitgaande van handicap 54. Jij en de marker dienen de scorekaart samen te ondertekenen. Daarna maak je een foto of scan van de kaart e-mail je deze aan onze vereniging.

Zodra wij de scorekaart hebben ontvangen vragen wij direct de handicappas voor je aan. Je kunt de scorekaart zelf uploaden, volg deze link: Bestel hier je handicappas. Neem je deel aan een praktijkdag, dan hoef je dit niet te doen.

NGF lidmaatschap afsluiten

STAP-3: Word lid van onze vereniging

Alleen verenigingen (of golfclubs) mogen examens afnemen en handicappasjes uitgeven. Je dient dus altijd lid te worden van onze vereniging om een regelcursus certificaat en of een handicappas te kunnen behalen. Nu vallen die kosten bij onze vereniging heel erg mee. Je betaalt namelijk slechts € 75 per jaar en je kunt na het eerste jaar je lidmaatschap direct opzeggen.

Het is zeker geen uitgekleed lidmaatschap. Je ontvangt jaarlijks je nieuwe handicappas en je kunt je scorekaarten online via onze website of via de app invoeren. Zo wordt je handicap dagelijks aangepast aan je meest recente scores.